vermut-luna

Vermut de luna reserva

De barrica

Durant més de 2 generacions la família Bellod ha estat elaborant vermut, però fa uns 3 anys que aquesta elaboració es fa a la finca “Mas del nen” seguint el cicle de la lluna, a l´hora de macerar les herbes, de filtrar…

Com fem el vermut: seleccionem 30 espècies diferents d´herbes, flors i arrels agafades en el seu punt òptim, assecades i controlades perquè no perdin les seves propietats. El vermut és un magnífic digestiu, per això s’acostuma a prendre abans de dinar.

Posem les herbes a macerar amb alcohol dins d’unes amfores de fang, en una caseta de palla, fang i pedra on antigament els pagesos guardaven les eines del camp. Aquesta caseta té un micro clima especial gràcies a un “aljub” (una bassa soterrada on es recullen les aigües de la pluja.)
Es maceren durant quaranta-cinc dies aproximadament 7 llunes, d´aquí li ve el seu nom. Després es filtra i es premsa, aquesta maceració es fica en “barriques” de roure durant 3 mesos.

Per fer la maceració del vermut utilitzem herbes amb vi blanc, sucre i caramel per tal d’equilibrar l’acidesa i l’amargor de les herbes. Aquí ja tindríem un vermut de l’any. Però el nostre és “Reserva”, per això el deixem reposar durant 1 any en “barriques” de roure francès i americà, per donar-li la seva pròpia personalitat.

Nas: té una aroma intens i balsàmic.
Boca: és llaminer i a la vegada aporta una pinzellada amargant/àcida amb un llarg post gust que ens convida a continuar gaudint.

Temperatura recomanada: 8º C

Gaudiràs dels 5 sentits!!!Vermut de luna reserva